Beroende av bingo

Tyvärr finns det negativa aspekter av det i övrigt fantastiska bingospelet. Precis som i alla andra spel där man spelar om pengar finns beroendeframkallande faktorer som är väldigt svår att undvika. Oavsett om det går bra eller dåligt finns riskfaktorer där man tappar kontrollen över sitt spelande.

Riskfaktorer för att hamna i bingoberoende

Vissapersoner kan ha särskilda karaktärsbrister som gör dem extra mottagliga för dessa riskfaktorer. Men det är viktigt att komma ihåg att spelberoende kan drabba vem som helst. En given riskfaktor är givetvis att man spelar med höga insatser i sitt bingospel, vilket gör att utfallet blir väldigt viktigt rent ekonomiskt. En annan fallgrop är att man börjar rada upp förlustresultat, vilket leder till en vilja att man snabbt vill vinna tillbaka pengarna. Det leder snabbt till en ond cirkel. Bingon kan bli ett sätt att fly verkligheten, vilket aldrig är en bra anledning till att spela om pengar.

Tecken på att man är i riskzonen

Det finns endel tecken riskzoner som man ska vara uppmärksam på hos sig själv och sina medmänniskor. Att man tänker på sitt bingospelande under stora delar av sin vakna tid är aldrig bra. Inte heller att man börjar prioritera sitt spelande, framför viktigare saker som relationer, skola och arbete. Att inte kan leva upp sina löften att spela mindre och ständigt höja sina insatser är två andra varningsklockor. En annan sak är att man börjar ljuga för sina närstående om sitt spelande. En följd av detta kan vara att man försämrar dessa relationer eller rentav tappar dessa helt. Det kanske mest alarmerande om man börjar gambla med sina och andras pengar och kanske tar lån för att bekosta spelandet. För människor med få sociala relationer, kan onlinespelandet vara ett av få sätt att socialisera. Därför börjar man spendera orimligt mycket tid där.

Sätt att komma ur beroendet och förebyggande

Lyckligtvisfinns det även effektiva sätt att bryta sitt beroende. Det är viktigt att komma ihåg att det alltid finns hjälp och stöd att få. Dels finns professionell hjälp i form av stödlinjer och liknande. Det första steget brukar vara att man erkänner för sig själv att man har ett problem och därefter öppna sig för sina närstående. De kan också ge dig välbehövligt stöd. Helst ska man undvika beroendespel helt efter detta. För att förebyggande spelberoende är det viktigt att sätta upp en budget och stenhårt hålla sig inom denna, oavsett hur det går. Det måste vara pengar du har råd att förlora. Tidsgränser hur mycket du får spela på t.ex. en dag, är också bra.