Bingo är ett mycket gammalt spel som kom till redan på 1700-talet, dock då under namnet Lotto. Dock blev spelet inte Bingo förrän på 1900-talet och det var även då det fick sitt stora genombrott.

Ed Lowe var en leksaksförsäljare i New York som en dag var ute på resa i landet. Han mötte då på ett tivolisällskap där en stor folkmassa stod samlade. Han gick fram för att se vad de gjorde. Dessa människor var upptagna med att spela en variant utav Lotto, men då under namnet Beano. Upproparen drog små träplattor med nummer från en gammal cigarrlåda, varefter han ropade numret högt. Spelarna kollade därefter sina kort för att se, om det innehöll det uppropade numret. Om det fanns, puttade de en böna ovanpå numret. Detta fortsatte tills en person hade fyllt en hel rad med bönor på numren på deras kort ? antingen horisontalt, vertikalt eller diagonalt. När det hände, ropade vederbörande ?Beano?! Lowe märkte att spelarna var helt galna i spelet och vägrade sluta spela när upproparen skulle stänga.

Efter hemkomsten till New York köpte Lowe några torkade bönor, en numreringsstämpel och kartong. Han bjöd in vänner och tog rollen som uppropare. Det gick inte lång tid innan hans vänner spelade Beano med samme iver och begeistring, som han hade sett på tivolit. När det sedan var en kvinna som hade lyckats få en rad med bönor framför sig mindes hon inte vad hon skulle ropa och det enda hon fick ur sig vad "Bingo!". Efter detta kallade Lowe spelet för just detta och blev rik på att sälja spelplaner, som han utvecklade tillsammans med en matematikprofessor som såg till att alla brickor var unika.

Det första bingospelet som spelades i Sverige spelades 1961, då idrottsklubben Gunnarstorps IF arrangerade spelet för att försöka få in pengar till klubbkassan vilket blev en stor succé. Idag finns det ett hundratal bingohallar i Sverige.