Keno regler

Många har sett de färgglada bollarna som studsar fram och hört den rullande gotländskan på tv, men hur går Keno egentligen till?

Hur spelet går till

Ur sjuttio nummer dras det totalt tjugo nummer och det gäller så klart att få så många nummer rätt som möjligt. Du kan högst få elva rätt varje dragning, plus "Kung Keno". Kung Keno är ett unikt nummer som dras av de tjugo som i slutet redan har dragits. För att få storvinsten behöver du alltså ha Kung Keno och alla dina elva nummer rätt.

Antalet nummer som du vill spela på väljer du själv, du kan välja att enbart dra tre eller åtta nummer. Men kom ihåg att ju fler nummer du väljer, desto högre kan vinsten bli.

Det blir även vinst om du enbart får Kung Keno i en av dina rader. Du satsar som minst fem kronor per rad, och som mest hundra kronor per rad.

Det bästa knepet för vinst

Som med alla spel lär man sig bäst genom att faktiskt prova spelet. Det kan även vara en fördel att titta på en omgång innan du själv ger det ett försök. Då kan du se hur andra lägger upp sin strategi och få en bild över hur du själv ska lägga upp det hela.

Keno handlar mycket om slumpen, och att lyckas välja rätt siffror. Så ta dig tid att klura ut vilka just dina turnummer är, sedan är det bara att köra igång och hoppas på att lyckan är på din sida. Vinstpotten kan vara från fem kronor till trettio miljoner, vilket ökar spänningen. Det som är bra med Keno är att du väljer själv hur mycket, eller lite, du vill satsa och du kan spela sällan eller varje dag om du så önskar, då det sker en dragning om dagen.