Det sociala spelet

Bingo är ett mycket socialt spel. Det beror på att man träffar många människor i samband med att man spelar och det är lätt att interagera under spelet. Då bingo också är ett omtyckt spel är det många som spelar, därmed kommer du också i kontakt med många olika personer om du börjar med bingo. Att spela bingo blir alltid en social och trevlig tillställning, oavsett i vilket sammanhang du spelar. Det gäller även om du spelar på nätet, då man chattar med de andra spelarna under spelets gång.

Bidragande orsaker

Det finns flera bidragande orsaker till att bingo är ett så socialt spel. Det började när det mest spelandet bedrevs i bingohallarna. Dessa blev ett naturligt forum att gå ut och träffa folk och förenas i sitt bingointresse. Under pauserna fikade man och småpratade om både spelet och allt möjligt annat. Bingohallarna var väldigt populära ett tag och folk vallfärdade till den lokala hallen som fanns i var och varannan svensk ort. Inte undra på att bingospelande blev väldigt socialt. Detsamma gäller för bilbingo som är populärt idag.

Andra anledningar är att bingo inte är så konkurrensinriktat även om man oftast tävlar mot andra. Men man kan inte påverka motspelarnas chanser och den enda skicklighetsaspekten ligger i att välja "rätt" bricka. I övrigt är det ett turbaserat spel, vilket leder till en uppsluppen och social stämning.

Ett enkelt spel

Bingo är också ett mycket enkelt spel som går lätt att lära sig. Dels bidrar det till populariteten, det gör också att alla kan vara med och diskutera spelandet i pauser och liknande. Sedan leder ofta de samtalen vidare till mer allmänna samtalsämnen. Man brukar även rekommendera äldre att spela bingo. Det är dels för att det stimulerar hjärnan igång och kan minska riskerna för demens och Alzheimers. Det gör i sin tur att många äldre kommer ut och träffar många likasinnade i sin egen ålder och ökar deras sociala liv.